ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ |
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ: - Επιθεώρηση προϊόντων ζωικής προέλευσης- Τεχνολογία τροφίμων ζωικής προέλευσης- Υγιεινή τροφίμων ζωικής προέλευσηςΣΠΟΥΔΕΣ – ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ-Απόφοιτη Αμερικανικού Κολεγίου , εξατάξιο Γυμνάσιο θετικής κατεύθυνσης Θεσσαλονίκης. -Πτυχίο του Τμήματος Κτην/κής, Σχολής Γεωτεχν. Επιστημών Α.Π.Θ. (1979). -Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, του Τμήματος Κτην/κής, Σχολής Γεωτεχν. Επιστημών Α.Π.Θ. (1982). -Διδακτορικό δίπλωμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, του Τμήματος Κτην/κής, Σχολής Γεωτεχν. Επιστημών Α.Π.Θ. (1999). Ξένες Γλώσσες:
-Αγγλικά -Ιταλικά
Επαγγελματική δραστηριότητα - Δημόσιος Υπάλληλος (Κτηνίατρος) του Υπουργείου Γεωργίας (1985 έως 1994): - Αγροτικό Κτηνιατρείο Κομοτηνής (30/04/85 έως 16/05/89). - Τμήμα Ελέγχου Τροφίμων Καβάλας (17/05/89 έως 1/04/92). - Τμήμα Ελέγχου Τροφίμων Θεσσαλονίκης (02/04/92 έως 21/12/94). Εκπαιδευτική εξέλιξη - ΣΤΕΓ/Τμήμα Ζ. Π. ως Καθηγήτρια Εφαρμογών με γνωστικό αντικείμενο «Επιθεώρηση και Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης (21/12/1994 έως 25/06/02.ΦΕΚ διορισμού 143/23-11-1994. - ΣΤΕΓ/Τμήμα Ζ. Π. ως Επίκουρος Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο « Επιθεώρηση και Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης» (26/06/02 έως 30/08/2006) - ΣΤΕΓ/Τμήμα Ζ. Π. ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο « Επιθεώρηση και Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης» (31/08/06 έως 14/03/2012] -ΣΤΕΓ/Τμήμα Ζ.Π. ως Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Επιθεώρηση και Τεχνολογία Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης (14/03/2012 εως σήμερα).ΦΕΚ 289/15-03-2012 Διδακτική πείρα Καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εξέλιξης μέχρι σήμερα δίδαξα: Υγιεινή και Υγιεινολογία αγροτικών ζώων, Πτηνοτροφία, Χοιροτροφια, Φυσιολογία, Επιθεώρηση Κτηνοτροφικής Παραγωγης, Γαλακτοκομία, Τεχνολογία Κρέατος, Ιχθυοτροφία. Συγγραφή βιβλίων 1.Επιθεώρηση Κτην/κης Παραγωγής (Θεωρία) (ISBN 960-287-0621), εδοτικό κέντρο ΑΤΕΙΘ 2.Τεχνολογία Κρέατος (Θεωρία) (ISBN 978-960-287-096-9), εκδοτικό κέντρο ΑΤΕΙΘ 3.Επιθεώριση Κτην/κης Παραγωγής (Εργαστήριο + Θεωρία)(ISBN 978-960-6706-27-1), εκδοτικό κέντρο
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Συμμετοχή ως επιστημονική υπεύθυνη στα παρακάτω ερευνητικά προγράμματα της Επιτροπης Ερευνών του Α.Τ.Ε.Ι.Θ :
Συμμετοχή ως επιστημονική συνεργάτης στα παρακάτω προγράμματα:
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Α. Εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές
13. Γ. Σαμούρης, Ε. Κασαπίδου, Μ. Ιωαννίδου, Α. Ελευθεριάδου, 2011. Μεταβολές στο βαθμό οξείδωσης και στη σύνθεση του λίπους σε λιπαρά οξέα σε αμνούς γάλακτος κατά τη συντήρηση του στην ψύξη και την κατάψυξη. «Changes in lipid oxidation levels and fatty acid composition in the meat of milk-fed lamps during refrigerated and frozen storage – Nutritional indices». scientific Journal of Food Safety and Food Quality(the new name of ArchivfurLebensmittelhygiene)Issue No 6 , Vo 62 (2011) pp 217-222.
Β. Εργασίες σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια
11. Μ.Καλαϊτζίδου, Α.Ελευθεριάδου (2011). Απαιτήσεις μικροβιολογικών κριτηρίων στο κρέας οπληφόρων ζώων σύμφωνα με τον ΕΚ αρ.2073/2005 σε τέσσερα μεγάλα τεμαχιστήρια στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Παρουσίαση στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τροφίμων. Θεσσαλονίκη, 11-13 Νοεμβρίου 2011. Σελ. 391-394.
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΤΕΡΟΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ SCIENCE CITATION INDEX
Συμμετοχή σε επιστημονικούς συλλόγους - Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Υγιεινολόγων και Τεχνολόγων Τροφίμων ΖΠ - Μέλος του Ενιαίου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Α.Τ.Ε.Ι.Θ - Μέλος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας - Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ - Μέλος της Δ.Ε.Δ.Υ.Τ
|